En løsbar løsning betyr alltid en protese som kan brukes i tilfelle en pasient har mistet så mange tenner, og beinsituasjonen tillater ikke et fast arbeid, eller pasienten foretrekker å ha en løsbar løsning.

En protes kan fjernes for rengjøring. Selv om man må bli vant til å ha på seg en protese, har de i dag en svært høy estetisk effekt og ser nesten ut som naturlige tenner. En løsbar løsning er et kvalitetsalternativ i tilfelle et fast tannarbeid ikke er mulig eller ønskelig.

Vi snakker om en delvis protese hvis noen tenner må byttes ut og vi snakker om en full protes hvis protesene dekker hele kjeven. De fortsatt eksisterende tennene forblir og protesene tilpasser seg alltid til den oppgitte situasjonen.

Klammerprothese

Vær oppmerksom på at en løsbar løsning, spesielt en full eller delvis protes, i mange tilfeller må justeres etter behandlingen ettersom tannkjøttet endres anatomisk etter behandlingen, for eksempel som såret av ekstraherte tenner helbringer.

Følgende typer av flyttbar løsning finnes:

 • Premium Full protese laget av kompositt

  Denne typen proteser er laget av kompositt, sammensatte tenner er festet på protesplaten. Fikseringen gjøres på tannkjøttet av adhesjonskrem.

 • Flyttbare proteser på 2 eller 4 implantater

  Også kjent som klikkproteser. To eller fire implantater plasseres og sikrer et sterkt grep for protesene og forlater tyggegummiområdet gratis. Mellom implantater og proteser blir lokatorer løst. Når du plasserer protesen på implantatene, monteres det (klikk) i riktig posisjon.

 • Barstøttet protese

  Denne typen proteser er vanligvis festet på 4 implantater, og den har en ekstra metallstang som sikrer ekstra hold og stabilitet. Metalldelene går langs baksiden av tennene, slik at ingen av dem er synlige, derfor kan et høyt estetisk resultat oppnås.

 • Modellstøpt protese eller klemproteser

  Denne løsningen er alltid brukt for å koble eksisterende tenner med proteser. Små, skjulte klemmer er forankret til den siste eksisterende tann på begge sider som sikrer ekstra stabilitet.

 • Teleskopprothese

  Diese Art der Prothese sieht Teleskopkronen vor, die die Stabilität währen, dazwischen wird eine herausnehmbare, s.g. Teleskopprothese gemacht, die auf den Teleskopkronen sitzt. Die Teleskopkrone ist immer eine Krone, die aus zwei Teilen besteht. Die Primärkrone er en av de fremtredende, og er i ferd med å dø Sekundärkrone in der Prothese. Durch Die Zusammenführung von Prothese und Zahn Bilden fra Teleskopkrone eine Einheit. Die Prothese wurde früher galvanisiert, også dø Innenseite mit Gold beschichtet, heute gibt es andre, biokompatible Lösungen, wie z.B. Pekkton oder Bio-HPP, dør som en deutlich bequemer und ästhetischer sind.

Fordelene med en flyttbar løsning er følgende:

 • Lavpris
 • Mindre invasiv
 • Lett reparerbar
Vollprothese
Vollprothesen für Ober- und Unterkifer

Ring oss eller skriv til oss!

Kundestøtte: Attila Molnár

+47 407 566 11 • [email protected]

Kontakt meg!