I dag har hulrom blitt en endemisk. Men heldigvis har vi tilgang til stadig bedre løsninger for forebygging og behandling ved fylling, innlegg eller pålegg.

Hulrom kan ikke fortrykkes, det kan likevel stoppes, så tidlig anerkjennelse og behandling er overordentlig viktig. Først vises en brunaktig hvit flekk på overflaten av tannen, da sprer den seg mens den ødelegger tannets vev.

Den viktigste behandlingen for hulrom er fylling. De smittede, mykne delene fjernes ved hjelp av en spesiell øvelse, naturlig etter anestetikk, om nødvendig, slik at du kan sitte gjennom behandlingen uten å oppleve smerte.

Fyllinger er i dag (mot tidligere tider da amalgam ble brukt) laget av kompositt, en høy kvalitet dental plast. Dette materialet påføres i myk tilstand, og det styrker når du mottar lyseffekt og gir en stabil, estetisk høykvalitetsløsning mens du løser hulproblemet. Meget viktig er kvaliteten på det brukte fyllmaterialet, da dette er avgjørende med hensyn til varighet og utseende. Når du legger komposittmaterialet i hulrommet med en spesiell fyllingsteknikk, gjenspeiler vi den opprinnelige, anatomiske formen av tannen og gjenoppretter dens funksjon.

Det kan hende du trenger en fylling hvis tennene dine har blitt flettet bare i en grad som kan gjenopprettes ved hjelp av fyllstoffet.

Estetiske innlegg, pålegg

En innlegg eller pålegg er nødvendig når hulrommet er spredt på en måte at en vanlig fylling ikke er tilstrekkelig, og det er nødvendig med en mer omfattende fylling produsert i tannlabben. Inlegg og pålegg er en veldig god mulighet for å lagre en tann med sterk hulrom. Materialene som brukes til inlays er gull, kompositt eller keramikk.

Zahnsteinentfernung
Composite Füllung

Faktisk er inlays en form for fylling, som er laget av en tekniker basert på et avtrykk gjort tidligere da festet i tannen med et klebemiddel. På samme måte som trinnene med å fylle, fjerner vi de forfallne delene av tannen. Deretter borer vi hullet i en form – det er naturlig å sørge for å ofre så lite tannmateriale som mulig – det er mest hensiktsmessig for riktig festing av innlegget.

Deretter tar vi et avtrykk. Basert på det skaper teknikken innlegget, ved bruk av komposittmaterialer av høy kvalitet eller keramikk, mens keramikk vanligvis varer lenger. Til slutt reparerer vi det i tannen med et spesielt lim.

Med et innlegg kan vi helt gjenopprette tannets anatomiske form, funksjon og estetiske utseende.

“Inlays” er små kosttilskudd, som ikke krever erstatning av tannfett, bare fylling av “innsiden”. I motsetning til det er “onlays” som erstatter cusps og har et volum.

Innlegg av gull er ikke så populært lenger siden de ikke ser naturlig ut og veier også mer. I tillegg til laboratoriekostnadene må prisen på gull tas i betraktning, for en innlegg er 3-6 gram gull nødvendig.

Keramikinlay

Når er det nødvendig med innlegg i stedet for fylling?

  • Ved større hulrom
  • For å sikre en rotkanalbehandling
  • For å justere bitehøyden
  • For å erstatte store gamle amalgamfyllinger
  • For å gjenopprette tyggingsfunksjonen
  • For fylling av hull i molarområdet
  • Hvis det er behov for en brostolpe for tannarbeid

Ring oss eller skriv til oss!

Kundestøtte: Attila Molnár

+47 407 566 11 • [email protected]

Kontakt meg!