I tilfelle en tann er omfattende skadet eller skrå, men annet enn at roten er god, er det ingen betennelse og kan derfor holdes da tannet blir dekket av en krone. En krone beskytter tannen og løser de funksjonelle og estetiske problemene. Med kroner og broer kan vi etterligne de riktige tennene, slik at selv erfarne øyne ikke ser forskjellen mellom original og falsk. Kroner og broer er hovedsakelig laget av keramisk smeltet til metall eller av full keramikk.

En krone kan festes på et implantat også hvis tannen ikke eksisterer lenger, eller at skaden er så omfattende at den må fjernes og erstattes. I dette tilfellet snakker vi om en implantatkrone.

Vi snakker om en bro hvis en eller flere hull blir behandlet med en protesløsning istedenfor å plassere et implantat. En bro består alltid av minst tre deler og tidevann over gapet ved å være festet på de to nabotennene som er stolpene eller på to eller flere implantater som har samme funksjon. Hvis naturlige tenner brukes til en bro, blir de forberedt (slipt ned) for å kunne bære broen. De to vanlige måtene for tannpreparasjon er enten den såkalte tangentielle forberedelsen (fjerning av tannens topp) eller den mer moderne skulderpreparasjonen (skuldrene blir forberedt ved sliping av tennene to gir mer stabilitet for kronene og broene)

Elementene i en bro er også kroner og nesten alle kroner og broer laget av metall med keramisk foring av full keramikk (Zirconia keramikk).

Stumpfpräparation
Keramikkronen

Følgende typer kroner og broer er de vanligste:

Keramisk smeltet til metall: Disse kronene har en metallramme og en keramisk fôr på overflaten. Med keramikken blir den anatomiske effekten opprettet. Disse kronene er billige og fortsatt tillater de en veldig god stabilitet og estetikk. Både funksjon og utseende er veldig bra, derfor er det den mest valgte kronetypen. Mye er avhengig av den keramiske mesteren i tannlaboratoriet som bruker den keramiske foringen som han / hun vil bestemme det endelige utseendet, og hvis arbeidet blir gjort grundig, kan resultatet være en full anatomisk tann som ser akkurat ut som en naturlig tann. Også materialet som brukes er av stor betydning, derfor sørg alltid for at det beste materialet brukes til tannarbeidet ditt.

e.Max full keramisk krone: denne metallfrie kronetypen blir presset av en keramisk blokk, derfor kalles det ofte presset keramisk krone. Hele keramiske krone er meget motstandsdyktige og ser ut som naturlige tenner, brukes vanligvis i frontregionen hvor estetikken har en viktig rolle.

Zirconia-krone: På samme måte som fulle keramiske krone Zirconia-krone er også helt metallfrie, er ekstremt motstandsdyktige og kan tåle selv den sterkeste tyggekraften brukes derfor ofte i bakre region for å erstatte molarer hvor trykket er høyest. Også Zirconia er perfekt for sterke, holdbare, høyestetiske broer. Det blir produsert med den såkalte CAD / CAM-metoden (datamaskinstøttet design / datamaskinstøttet produksjon) som betyr at kronene og broene planlegges digitalt og individuelt, og også produksjonen styres av en datamaskin. Tennene blir individuelt dirigert ut av en Zirconia-blokk, så anatomisk foret med keramikk.

.

Ziarkonkrone anatomisch verblendet

Ring oss eller skriv til oss!

Kundestøtte: Attila Molnár

+47 407 566 11 • [email protected]

Kontakt meg!