En fast løsning er ikke bare den høyeste kvaliteten, men også den mest komfortable måten å erstatte eller fikse tennene på. Det sikrer både: den beste funksjonaliteten, samt den vakreste estetiske effekten. Det finnes flere typer permanent løsning i form av løsning og materiale. Vi snakker alltid om en permanent løsning når tannarbeidet enten er sementert eller skrudd. Pasienten blir vant til den permanente løsningen, og etterpå kan et normalt liv leve uten noen begrensninger.

Kategoriene av permanente løsninger er fyllinger, inlegg og pålegg, halvkroner eller fulle kroner eller broer når flere tannhull eller tannproblemer må løses. Hvilken løsning passer best kan best bestemmes ved fysisk kontroll.

IPS e.Max Vollkeramikveneer
Dreigliedrige Zikronbrücke

Fyllinger er i dag bare gjort av kompositt av høy kvalitet dental plast. Det er tilrådelig å bytte eksisterende amalgamfyllinger fra gamle dager som de har vist seg å være dårlige for den generelle helse. Komposittfyllingene påføres i myk form og blir vanskelige når de har en lyseffekt. På denne måten fyller de hullene perfekt og gir en stabil og estetisk løsning for karies da fargene passer perfekt til tennens farge. Det er veldig viktig å bruke et fyllmateriale av høyeste kvalitet.

En innlegg eller pålegg er nødvendig hvis kariesene er så utvidet at en normal fylling ikke er tilstrekkelig til å fylle ut gapet da det er behov for større fylling som er gjort i dental lab. En innlegg refererer til et gap i midten av tannen mens et pålegg dekker utsiden av en tann. En innlegg er en veldig god mulighet til å redde en tann med store karies. De vanligste materialene som brukes til innlegg er gull, kompositt eller keramikk, mens sistnevnte sikrer den beste estetiske effekten.

I tilfelle en tann er sterkt skadet eller krøllet, men annet enn det verdt å beholde fordi roten og stabiliteten er i orden, kan den få en krone. En krone sparer tann og løser de funksjonelle og estetiske problemene. En krone kan gjøres utseende akkurat som en naturlig tann selv erfarne øyne kan ikke merke forskjellen hvis det gjøres riktig. Kroner er hovedsakelig laget av metall med keramisk foring eller fullt av keramikk.

Hvis en eller flere hull må løses på en protesisk måte (uten implantater), kan en bro ha den rette permanente løsningen. En bro dekker minst en manglende tann. Søylene i broen kan være naturlige tenner eller implantater. Kroner er hovedsakelig laget av metall med keramisk foring eller fullt av keramikk (Zirconia). Broer kan til og med brukes til full restaurering. Hvis pasienten ikke har noen gode tenner igjen, kan en bro bestående av 12 eller 14 deler festes på 6 eller 8 implantater.

dreigliedrige Metall-Keramik-Brücke und Einzelkrone

I tilfelle en fullstendig tannløs situasjon når en permanent løsning er nødvendig, men bein-situasjonen ikke er veldig bra eller pasienten vil ha en permanent løsning på mindre implantater, kan all-on-4-broen være den perfekte løsningen. Som standard dental bro av alt-på-4 er sammensatt er det en billigere løsning sammenlignet med en full-keramisk løsning for eksempel. Løsningen er veldig stabil og behagelig, den estetiske effekten er nesten like god som med full keramikk.

Ring oss eller skriv til oss!

Kundestøtte: Attila Molnár

+47 407 566 11 • [email protected]

Kontakt meg!